28 november 2020

Keuzestress voor een sjaal

 

Een nieuwe jas, daar hoort een nieuwe sjaal bij, en hoewel breien niet per se mijn eerste keus is qua tijdverdrijf, heb ik de laatste weken toch al ettelijke uren met een breisel in mijn handen gezeten.

Ik ben me zelfs aan het trainen om de draad op een meer efficiënte manier rond mijn priem te draaien, en het begint te lukken, maar ik kan het nog niet op automatische piloot. Dus qua snelheid is het nog hetzelfde als mijn lagere-school-methode.

De wol kocht ik bij Annell in Arendonk. Zij hebben elke zaterdag stockverkoop in hun magazijn, en daar ligt veeel,... heel veel wol! Zowel nieuwe collectie, oude collectie, heel heel oude collectie en dan nog heel veel bolletjes die ze produceren voor andere merken. Vandaar... keuzestress!

Zie dat ge tijd hebt als ge er heen rijdt, ik heb u gewaarschuwd!


De wol is donkergroene bouclé, en ik breide twee draadjes tesamen. Qua effect geeft dat een korrelige structuur die langer mooi blijft dan een losgebreide sjaal. En door rechts-rechts te breien met deze lusjes-wol creëer je ook nog eens extra dikte, gezelligheid troef!


Wol: 320g bouclé (op kegel) - Annell Magazijn Arendonk (zat 9-16u)

Patroon: 40 steken op 2m lengte  - altijd rechts breien

Priem: 6mm

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...