19 juni 2018

Un croissant ... GIVE AWAY


 We gaan op reis !!!
Joehoe !!! 
Maar eerst daar geraken...

Het wordt de eerste keer dat we echt ver gaan rijden, en ik heb kinderen
 die al zagen als we 50 km ver naar oma moeten, dus dat wordt nog wat...

Ik ben me al maar serieus aan't voorbereiden, en schuim internet af naar hulpmiddeltjes en entertainment voor onderweg. Daar kwam ik dus onder andere kussentjes tegen, om slapende hoofdjes te ondersteunen. Hop... radertjes op volle touren,... denkend aan het bijhorende gekwijl tijdens de dutjes, dus... wasbaar maken,  ah, en meteen ook de inhoud vervangbaar, ok - enter rits - oh en ook nog opbergruimte voor knuffels, zakdoeken en pyama, CHECK !!! 

Et voilà : le croissant !!! Ah ja, want we gaan naar Frankrijk!  
Anders was het een maantje geweest, evengoed, maar nee, het is een croissant geworden!


Oh ja, en meteen ook maar een paar nieuwe pyama's...
voor zwoele zomernachten.... in Frankrijk ;-)
Voel je het enthousiasme? Haha, ja ik heb er zin in !!!
Oh en voor diegenen die leuke tips hebben voor de lange autorit?
Please share !!! Ik ben u eeuwig dankbaar!

Ah ja, en die titel? Wel,... ik heb stof over om er nog eentje te maken ;-)
Dus laat je naam achter, en op 1 Juli doe ik van lotjetrek!

Roze stof: rommelmarkt
Papaya stof: AboutBlueFabrics
Poesjes stof: De Stoffenstraat
Gele nicky velours: Stoffenspektakel
Patroon marcelleke: Van Katoen -  gratis patroon
Patroon roze short: TinTin short - Iris May patterns
Patroon poezenpyama: eigen patroon
Patroon croissant: eigen patroon

53 opmerkingen:

 1. Dat kunnen we hier gebruiken. Wij rijden altijd 's nachts. En de kindjes vallen dan wel in slaap. Meestal een rustige autorit dan.
  Je mag mijn lotje bij in 't potje doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi leuk! Zoals mijn moonriders van een aantal jaar geleden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe mijn naam ook maar in het potje! Leuke croissant ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk! Dat zou hier van pas komen, 1 minuut in de auto en mevrouwtje slaapt + ze neemt ook altijd prutsen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In doe heel graag mee. Bij ons vallen de lange ritten heel goed mee. We vertrekken in de nacht zodat ze nog kunnen slapen en wij al vele km' s kunnen rijden. Ik heb ook een ontbijt mee en een picknick. Aan hun voeten staat een doos met lees boekjes, kleurplaten, stiften, spelletje met duploblokken en voor mijn kleine meid natuurlijk haar pop. Veel plezier op reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof gedaan, een originele croissant!! Die zou hier zeker welkom zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe ook graag mee. Wij rijden ook vaak op momenten dat de kids kunnen slapen. Zorgen voor boekjes, luisterverhaaltjes en de autotv'tjes zijn natuurlijk ook super leuk 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh hoe schattig is dit! Ik wil me zeker ook wagen aan de give-away!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe mee. Zoonlief ab-so-luut geen autofan. Als baby was dit al 1 groot gekrijs bij de minste autorit en nu als kleuter nog steeds een ramp. Ritjes van een kwartier zijn hier soms al een uitdaging. Wij gaan als verrassing op citytrip nr Parijs voor mijn man zijn verjaardag en hopende op een beetje slaap van zoonlief zou dit geweldige croissant kussentje helemaal in de smaak vallen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik pimpte een medicatiedoosje. Op elk vakje komt een symbool (dier, verkeersbord, automerk, vliegtuig, ...) en telkens ze er zo eentje zien, mogen ze het doosje openen. Daarin zit dan een verrassing (meestal een nicnacje). En een aanvulvoorraad voor heel lange ritten zit dan bij mij ergens in een tas.
  Ondanks dat mijn meisjes bijna puberen, vragen ze nog steeds of het doosje meemag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oja, in het deksel van een brooddoos kleefde ik een stuk legoplaat, en de doos zelf vul ik dan met lego. Zo kunnen ze een beetje spelen op de achterbank zonder dat ik zelf tienduizend keer moet omdraaien om iets op te rapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar zo tof! Wat een uitvinding, Marleen! Bij obs werken luistercd's ontzettend goed. Kabouter korsakov weten ze alle3 te smaken, het geluidhuis is ook echt fijn, maar nog moeilijk voor de kleinste én sunjata is echt top! Veel plezie op reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe graag mee! Hier ook een laaaaaange autorit in het vizier met een dochter die al sinds haar geboorte autoritten haat... :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooh, leuk idee. Wij kunnen wel nog een croissantje gebruiken 😊😋

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij gaan ook naar Frankrijk en zouden megablij zijn met deze croissant.
  Verder rijden wij al een paar jaar ver (Slovenië, Italië, zuid-Frankrijk). Wij rijden in stukken (2-3 dagen) en genieten ook echt van de plaatsen waar we stoppen onderweg. Ik voorzie altijd een reisbingo, zorg voor genoeg eten bij mij vooraan, ik heb pillendoosjes met een prentje op, als ze hetgene wat op de afbeelding staat zien, mogen ze t openmaken en opeten wat in het vakje zit. We hebben draagbare dvd-spelers en ik heb herbruikbare raamstickers ��

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh leuk! Die pyjama’s zijn erg leuk. Ook wij gaan met de auto op reis naar Frankrijk dus een croissantjes voor onderweg zou heem handig zijn. Ik doe graag mee aan de give-away.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Allemaal keischoon gerief! En ik deel je enthousiasme want wij gaan ook naar croissant land met de auto! Stond op mijn to sew lijstje maar was er nog niet toe gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oooh zo tof zeg! Hier scoren massa’s boekjes, luistercd’s en meezingmateriaal van kapitein Winokio. Maar nu ook een reisspel van smartgames gekocht en daar lijkt ze ook een tijdje zoet mee te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. bij mij zeuren ze in ritten van 50 km 1000x meer dan in lange ritten, hoop dat het voor jullie ook zo geldt. onze reisgewoontes:
  - veel meezingmuziek, kinderen voor kinderen en vof de kunst vooral
  - geen schermpjes, worden ze hangerig en ruzie-achtig van
  - iedere 100 km een snoepje, gezond doen we later wel weer
  - smartgames en doe-boeken mee

  ik doe graag mee voor je croissant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nog bedankt voor de kinderen-voor-kinderen tip! Ik vond cd's in de bib en zelfs een karaoke dvd! Wordt leuk! Nostalgie ...

   Verwijderen
 20. Dat kussentje zou hier ook wel van pas komen. Tof gedaan. Wij maken een landkaartje voor onderweg met daarop de reisroute en de bestemming aangeduid en hangen dat achteraan in de auto. De kinderen kleuren bij elke stop de afgelegde weg in en zien zo hoever het nog is. Dat is voor hen duidelijker dan het aantal km. Eten doen wij altijd tijdens het rijden, wel wat poetswerk achteraf, maar zo ben je weeral heel wat km verder zonder dat ze het doorhebben. Haltes zijn er dan om de beentjes te strekken. Zorg voor spelletjes zoals autobingo, ik zie wat jij niet ziet,..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. zo leuk, ik doe graag mee ; wat ook altijd leuk is zijn woordslangspelletjes en liedjes zingen onderweg!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hadden jullie het luisterboek van Sunjata al eens? Dat is echt een zalig vrolijk verhaal voor kids en voor ouders :) Wedden dat ze dat minstens 3 keer opnieuw willen beluisteren?
  Ik laat de croissant graag aan iemand anders, maar ik wens jullie wel een ontzettend fijne reis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sunjata zal voor een volgende keer zijn! Maar ik heb hem gepind! Merci!!!

   Verwijderen
 23. Luisterverhalen waren hier een echte topper! 'De vlo en de professor' blijft onze absolute favoriet. Zalig, met z'n allen meezingen! Ik doe graag mee voor de croissant!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. het geluidshuuuuuuuis! Moppen tappen, Disneyliedjes zingen, spelletjes verzinnen voor elkaar en pocknicken op idylische plekjes onderweg. De vakantie begint op het moment dat we in de auto stappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik doe graag mee voor de croissant :).
  Wij gaan dit jaar ook voor het eerst die richting uit met 2 autorit-haters van 1,5 en 4.

  Mijn voorbereiding (misschien tips dat moet ik nog ondervinden ;-))bestaat tot nu toe uit:
  Kadootjestas met kadootjes van de rommelmarkt en Action: Autotjes, voor elk een klein setje playmobil, 'doe'boeken, luistercd's (Sprookjes en Pluk vd Petteflet), K3 CD, wat sjablonen om te tekenen en wat stickers.

  Ook vond ik op Aliexpress 2 'tafeltjes' van plastic voor op schoot. Ze zijn vrij zacht maar net wel iets fijner om bijvoorbeeld een kleurboek of wat losse lego/duplo op te leggen. Aanrader :), duurde wel 4 weken voor ik ze had dus weet niet of dat nog op tijd is voor je.

  Ik wens jullie een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Onze kinderen houden ook niet van (lange) autoritten. Tot we de luistercd’s ontdekt hebben. In onze bib zijn er veel uit te lenen, korte verhaaltjes en gedichtjes van Floddertje, andere Annie M.G. Schmidt verhalen,... De cd’s van het geluidshuis zijn keigrappig voor jong en oud. En nu zijn we aanbeland aan de boeken van Harry Potter. Ook voor ons een plezier om de verhalen nog eens opnieuw te beleven (en nu in’t Nederlands). Uren zouden we nu kunnen rondrijden zonder zeurende kids op de achterbank ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh wat een goed idee! Misschien moet ik me daar ook eens aanzetten voor Flor, dat maakt ook meteen dat de gordel wat minder snijdt in de nek.
  En die roze stof, hoe mooi matcht die bij de papaya stof zeg! Ik scrolde meteen door: maar dju, rommelmarkt. (ik had het kunnen weten ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik doe mee! Wij hebben een tabletvrije auto en bijgevolg veel entertainment voor onderweg nodig--> tips: Ik koop altijd een hoop knutseldingen van Djeco (krasplaten, kleurplaten, mozaïek, enz.), steeds een vers groot tekenschrift per kind en een berg stickers, een doos met lego/duplo per kind met op het deksel een bouwplaat (bevestigd met velcro). Hou alle activiteiten geheim en haal om de zoveel uur iets nieuws boven :D

  BeantwoordenVerwijderen
 29. We hebben een rit van 8u voor de boeg. Onze jongens kunnen zich wel bezig houden (hoop ik) maar onze kleine meid haar oogjes zullen af en toe wel eens dichtvallen. We kunnen jouw prachtige ‘croissant’ hier zeker wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk ideetje! Je mag mijn naam ook in de pot doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ik doe wel graag mee om een pyama'tje te winnnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oh zo een tof idee! Ik waag mijn kans voor deze toffe croissant! Wij gaan ook naar Frankrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Geniet ervan! Zoekspelletjes vinden ze hier altijd leuk, en mijn man kreeg vroeger om de x-aantal uren een nieuw klein speelgoedje en dat wil hij ook invoeren hier, maar gelukkig nog geen lange ritten voor de boeg. Met een wagenziek zoontje lijkt me zo'n beetje afleiding wel top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hier ook eentje met een lichte vorm van wagenziekte... we gaan dus 's nachts rijden. Hopelijk houden we het zo binnen ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...