20 mei 2014

Mijn tas: part I


Ik ben al langer fan van Elisanna... telkens ze weer een of ander prachtig tasje maakt krijg ik meteen zin om datzelfde stofje ook te kopen... en nu blijkt er dus nog zo'n tassenmadam te zijn... Fynn... die tovert al even mooie exemplaren vanonder haar machine. En dan schreven ze ook nog eens een boek samen, dus van zodra dat verscheen heb ik er eentje besteld, bij de madammen zelf.

Ik ben een enorme hamsteraar als het op stoffen aankomt. Die moeten doorgaans een jaar of langer in mijn kast liggen 'rijpen' vooraleer ik er in wil knippen. Kleedjes voor mezelf maken, waar veel stof in kruipt, is altijd een grote psychologische stap. Kleedjes voor de kindjes gaat vlotter... want daar kruipt wat minder stof in, dus u raadt het al... ik koos het kleinste tasje uit het boek om te beginnen: De Juliette I


Het is echt een kleine clutch geworden. Ik had verwacht dat ze iets groter zou zijn, maar op zich is dit ideaal voor gsm, zakdoek en nog wat andere kleine prullen.

Ik had ook geen H630 in huis en gebruikte H640, en dat ging prima. Zo is de clutch nog wat zachter en dikker. Het polsbandje maakte ik, maar bij gebrek aan een passend metalen ringetje en een portie geduld, stikte ik het lusje vast. Die clutch moest af!Tijdens het maken waande ik me trouwens even in de rol van Elisanna*... Ze legt zo gedetailleerd uit hoe je het perfect kan doen... normaal gezien zijn patronen eerder ruim interpreteerbaar, maar niet in dit boek! Ook al maakte je al eerder tasjes en clutchen, hier staan kleine tips&tricks in die het helemaal af maken! 

(*Ja ik weet niet hoe het komt, maar de kleine tasjes link ik aan Elisanna, 
en de grotere aan Fynn... het zal wel team-werk geweest zijn, maar kom...)

Ik heb ook extra mijn best gedaan deze keer... normaal gezien stik ik de voering snel-snel dicht, maar deze keer volgde ik braaf de uitleg van het boek en naaide ik het met de hand dicht...  punt voor mezelf!

En... aangezien er zo belachelijk weinig stof kruipt in dit tasje, 
volgen er vast en zeker nog van die Juliettes!
Patroon: Juliette I - Mijn Tas
Voering: Moda fabrics - Cozette
Bloemenstofje: retrostofje gekocht op facebook

18 opmerkingen:

 1. Schone stoffencombinatie. Dat boek staat ook hoog op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof zeg, die dames kennen er wat van hé! Goed om weten van die tips en tricks, want ik kan denk ik nog veel leren op tasjesgebied!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha leuk! ... ik heb net hetzelfde stofje liggen, en maakte er net een kleedje en een tasje uit ... Misschien is 't volgende ook een Juliette ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jou Juliette is prachtig! En wat hou ik van de naam 'Juliette'!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een schoontje! Ik heb hier ook al zitten dromen terwijl ik het boek doorbladerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat tasje is echt mooi! Ik heb het boek ook al een tijdje in mijn bezit, maar ik kan maar niet kiezen welke tas ik eerst zou maken... Maar nu ik jouw resultaat zie, denk ik dat m'n keuze gemaakt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Afgelopen weekend hebben wij het geluk gehad om een workshop te volgen bij Elisanna en bij Flynn. Het is inderdaad een superteam dat weet waar ze mee bezig zijn! Het boek is daar een duidelijk bewijs van!
  Een heel mooi tasje!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schattig! Mijn eerste project uit het boek ligt ook klaar om te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi tasje..Dat boek moet ik mij dringend ook eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een aanrader dus, dat boek... Ik voel een traktatie voor mijzelf opborrelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat ik Annick ga volgen en mezelf ook ga trakteren :-)
  Mooi tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi, mooi, mooi!! Ook hier weer een prachtige stoffenkeuze!
  Echt heel leuk om te zien hoe anders Juliette er elke keer weer uit ziet bij iedereen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...