7 februari 2014

een rok met alles op en aan ...

Ik maakte al eerder rokken voor mezelf. De A-lijn rokjes van mme ZsaZsa, de "klassiekers" van Knipmode, ofwel gewoon rokjes die eerder onderdeel waren van een kleedje of een XXL-bomma-rok. Maar deze keer wilde ik iets anders. 

Uit mijn stapel oude knipmodes haalde ik een rokkenspecial naar boven. Op het eerste zicht vond ik niets naar mijn goesting, tot ik het laatste model eens goed bekeek. Een rok met alles op en aan. 


Het is een rok met uitdagingen, want je moet toch wat bijleren, niet? De lat voor jezelf een beetje hoog leggen,... wat zit er dan allemaal aan? Ongeveer alles denk ik: voering, zakken, blinde rits, figuurnaden, een speciale plooi vooraan (geen idee hoe ze die noemen) en een split. Ik voegde er zelf ook nog paspel aan toe en dan hebben we alles wel ver gehad zeker?


Ah ja, en het model heeft een hoge taille, en als extraatje verdoezelt het opgezette voorpand ook nog eens een eventueel klein buikje. Perfect gewoon! Het is een gekleed model, maar door te spelen met contrasten zoals de paspel en de knoopjes, kan je het heel vrolijk maken. En de zakken maken de rok trouwens ook al sportiever.


Als stofje koos ik een petrolkleurig winterstofje (geen idee, ik denk met wat wol in) dat ik ooit kocht van Paspelpoes An (zij heeft ook iets met petrolkleurige stofjes vermoed ik).

Ideaal bleek later, want het patroontje is het mooiste met een iets dikkere stof die niet te snel kreukt.  Katoen zou ook gaan, maar zal zo mooi niet vallen. 


Ik ben alvast een geschikt stofje aan het zoeken om er ook een lente-zomer versie van te maken. Voor diegenen die ook eens een poging willen wagen... het komt uit de bijlage bij Knipmode Mei 2009.

Patroon: Knipmode 05/2009 (Bijlage)
Stof: wollen stofje van An
Knoopjes: rommelmarkt
Paspel: satijnen paspel van de markt in Eindhoven


15 opmerkingen:

 1. Supermooi! Eentje dat ik ook direct zou kopen :-) Ik heb idd. ook iets met petrol. Ik maakte in deze stof ook een rok ooit, er zit idd. wol in, maar ik heb ondertussen ontdekt dat je hem gewoon kan wassen in de machine, op het wolwasprogramma. Ik kende jouw blog niet, maar zie hier al direct twee hele mooie dingen staan, vanaf nu zit je in mijn RSSfeed! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel! Ik was hier trouwens alles op 40° - en dat ging ook zonder problemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een wel heel leuk model! Dat wordt gepind, en hopelijk met wat meer tijd eens gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof model!
  Prachtige kleuren ook, je truitje samen met de rok...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zakken, buikje verbergen...dat zijn dingen die ik zoek in een rokje ;) Als ik dat patroon te pakken krijg zou ik deze zeker ook maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zoeken op Marktplaats, daar heb je de meeste kans om nog een te vinden...

   Verwijderen
 6. Deze vind ik echt geweldig!zeker iets voor mij! Moooi;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Plaatje! En die stof is ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...