31 oktober 2020

Een Vilette... eindelijk...

 

De titel spreekt voor zich... ik naaide E I N D E L I J K een Vilette. Het boekje ligt al jaren in mijn kast, want het staat in een van de eerste LMV's. maar nu heb ik dus eindelijk ook mijn eigenste exemplaar!    En ik ben er zoo blij mee! Lekker warm, kleurrijk en toch niet té!

De wollen stof kocht ik vorig najaar bij de Stoffenverkoop in Geel. Het was het laatste van de rol en ik had schrik dat ik te weinig zou hebben, omdat ik rekening moest houden met de tekening, maar nee hoor. Net voldoende!

Het patroon paste ik aan zoals Eva "aka madame Vilette" aanraadde: +10 cm aan de mouwen. En ook de zakken veranderde ik ten opzichte van het gewone patroon: ik maakte paspelzakken. Dat vind ik toch handiger... ik steek mijn handen graag warm weg en in horizontale zakken zit dat toch niet zo comfortabel.

De voering is een vintage stofje. Bijna alle kleuren van de buitenstof komen erin terug, hij is lekker glad, wat handig is voor de mouwen en hij was spotgoedkoop. Ik denk dat ik er maar 1 euro voor betaald heb op de rommelmarkt, lang, lang geleden... 


 


Valt het op dat ik content ben, haha... very very much content!

             En het staat mooi op beeld vereeuwigd dankzij een lieve vriendin die de foto's nam. 

Dankjewel Mieke xx                   

Patroon: Vilette jas - LaMaisonVictor editie: jan/feb 1 – 2017

Stof: Wol - Scapa - Stoffenverkoop Geel

Voering: vintage stofje

Knopen: vintage glazen knopen 

Bloemen ... uit mijn pluktuin ;-)

7 opmerkingen:

  1. Super mooi!Ik heb het patroon lang geleden gedeeltelijk over genomen.Nu al spijt dat ik toen niet verder heb gedaan,misschien de draad terug opnemen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw, het werd echt een prachtversie. Supermooi! Fan van de buitenstof maar zeker ook van de voering: wat een perfecte combi 🤎. Ik vind het ook tof dat je de schoudernaden doorstikte, fijn detail!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...